nopeus

Nopeus ja hakukoneoptimointi

Palvelimen nopeus

Osassa 1 käsittelin sitä, miten nopeus vaikuttaa hakukoneissa löytymisen tehokkuuteen. Siinä käsitelty tietoliikenteen nopeus ei ole ainoa seikka. Miten nopeasti sivustosi / verkkokauppasi / blogisi tai muun verkkopalvelusi sivut latautuvat?

Hakukoneoptimointi ja latausnopeus

Me ihmiset olemme kärsimättömiä. Kauanko jaksamme kuunnella instrumentaalimusiikkia ja odotella puhelinlinjalla? Entä kauanko jaksamme odottaa vastausta viestiin? Melko moni meistä vastaisi, että mitä nopeampi vastaus sen parempi palvelu. Tämän asian hakukoneetkin huomioivat. Ja toki hakukoneiden kuormitus helpottuu nopeasti latautuvia sivuja käsitellessä. Siksi on järkevää varmistaa tietoliikenneyhteyksien nopeuden lisäksi myös verkkosivujen latautumisnopeus. Latautumisnopeus on se aika, joka kestää siitä hetkestä, kun joku tulee sivulle siihen hetkeen, kun koko sivu on latautunut hänen tutkittavakseen. Jos tämä kestää liian kauan, lähtee tulija luultavasti muualle etsimään sitä, jonka olisi löytänyt sinun sivultasi, jos hitaus ei olisi esteenä. Latausnopeuden varmistaminen on olennainen osa hakukoneoptimointia, eli sitä miten sivu saadaan löytymään hakukoneissa mahdollisimman hyvin.

Mitä vielä odotat? Osta hakukoneoptimointia!

verkkopalvelin

Palvelimen nopeus ja hakukoneoptimointi

Palvelimen nopeus ja hakukoneoptimointi

Varmista, että verkkopalvelimessasi tehot eivät lopu kesken. Tehoihin vaikuttavat muiden muassa suoritinydinten kellotaajuus ja määrä, muistin nopeus ja määrä, levytilan nopeus ja määrä, sekä verkkoyhteyden nopeus.

Optimoi verkkopalvelusi nopeus

Jos et halua käyttää omaa aikaasi ja huoltasi yllä kertomiini asioihin, olen sellainen “pahanilmanlintu,” että kerron vielä lisää. Ei riitä, että kone käy ja turbo huutaa, niin sanoakseni. Palvelussa ei saa myöskään olla katkoksia. Sähkökatkoksiin ja muihin ongelmiin tarvitaan suunnitelma sen sijaan että joutuisi jatkuvasti “sammuttelemaan tulipaloja.” Yksi suosittelemani vaihtoehto on hankkia oma pilvipalvelin pilvestä. Pilvipalvelimessa on tavanomaista, että yllä kertomiani suoritinydinten määrää, muistin ja levytilan määrää jne. pystyy säätämään kulloisellekin kuormitukselle riittäväksi.

Sivun latausnopeuden varmistus on hakukoneoptimointia

Hakukoneoptimointi on toki paljon muutakin. Ja nyt olemme vasta tämän ilmaisen verkkokurssin osassa kaksi. Mutta jo näiden toimien avulla on hakukoneoptimointi varmoilla perustuksilla. Palvelimen nopeuden lisäksi varmista, että sivusi eivät sisällä mitään sellaista, joka hidastaa latautumista liikaa. Ja liikaa ei ole tässä yhteydessä se, minkä sinä päätät, vaan sen päättää verkkopalveluusi tulija. Hän joko kärsimättömänä siirtyy muualle tai tekee ratkaisun kaikesta huolimatta odotella. Riski sille, että hän valitsee ensimmäisen, on turha ottaa, jos olet verkkopalvelusi kanssa tosissasi.

Voit tarkistaa ilmaiseksi sivustosi latautumisnopeuden Googlen palvelussa:

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=fi

Tässä on toinen ilmainen tarkistuspalvelu, josta saa myös hyviä vinkkejä latautumisnopeuden parantamiseen:

https://gtmetrix.com/

(yllä oleva palvelu on englanninkielinen)

Hakukoneoptimoi:

  1. Palvelimesi maantieteellinen sijainti
  2. Palvelimesi nopeus ja sivujesi latautumisnopeus

Lisää vinkkejä on luvassa seuraavassa osassa. Hakukoneoptimointi osa 3: Päätelaitteet

Juha Ojaniemi, hakukoneoptimoinnin ammattilainen

Hakukoneoptimointi yrityksellesi

 


Juha Ojaniemi

Tämän Blogin luoja. ATK-dinosaurus. Tein joskus Hakukoneoptimointiblogin. Sitten se katosi netistä. Nyt minulla on sama osoite taas käytettävissäni.