Sijainti

Sijainti on yksi hakukoneoptimoinnin peruskivistä

Hakukoneoptimointi ja sijainti

Hakukoneoptimointi on joukko toimia, joita verkkosivustolle (verkkokauppa, blogi, kotisivu, jne.) tehdään sen laadun ja maineen parantamiseksi, tavoitteena saada verkkosivusto löytymään aikaisempaa paremmin hakukoneista.

Hakukoneoptimointi parhaimmillaan huomioidaan jo verkkopalvelua rakennettaessa. Talonkin rakentaminen alkaa perustasta. Hakukoneissa löytymisen yksi tärkeä peruskivi on sijainti. Me ihmiset olemme nykyisin kärsimättömiä. Siitä on kehitetty sanontakin: aika on rahaa. Varsinkin yritystoiminnassa näin onkin, ja rahalla on yritystoiminnassa suuri merkitys. Yritystoiminnan pohjimmainen tarkoitushan on tuottaa rahallista voittoa yrityksen omistajille.

Osta Hakukoneoptimointia yrityksellesi

Varmista verkkopalvelusi sijainti lähelle kohderyhmääsi

Hakukoneoptimointi kannattaa tehdä kohderyhmän sijainti huomioiden. Mitä isompi matka, sitä kauemmin matkan tekeminen vie aikaa. Sama pätee myös tietoliikenneyhteyksissä, esimerkiksi internetissä. Koska hakukoneiden tavoite on saada tiedon etsijä löytämään juuri se, jota etsi, on vauhdillakin väliä. Mitä lähempänä tiedon etsijää verkkopalvelu sijaitsee, sitä nopeammin yleensä sieltä saa sitä mitä oli etsimässä. Hakukoneet ottavat siksi sijainnin huomioon, kun hakutulosten esittämisjärjestys lasketaan.

Jos osaat englantia, kuuntele Googlen hakujen laadun asiantuntijana työskennelleen Matt Cutts’in selvitys tästä hakukoneoptimointi -asiasta.

Hakukoneoptimointi ja kohdeyleisö

Hakukoneoptimointi on tehokasta, kun otat huomioon kohdeyleisösi. Jos kohdeyleisösi on Suomessa, varmista että verkkopalvelusi on myöskin Suomessa. Jos palvelet koko Eurooppaa, valitse verkkopalvelusi sijainti lähempää Euroopan keskikohtaa kuin Suomi. Jos yrityksesi on Suomessa, ja kohderyhmäsi pääosin Ruotsissa, valitse verkkopalvelusi sijaintipaikaksi Ruotsi. Jne…

Juha Ojaniemi, Hakukoneoptimoinnin ammattilainen

Hakukoneoptimointi, ilmainen kurssi

Tämä opas on ensimmäinen osa moniosaista Hakukoneoptimointi -kurssia.

Seuraava osa, Hakukoneoptimointi osa 2: verkkopalvelun nopeus

Osta HakukoneoptimointiJuha Ojaniemi

Tämän Blogin luoja. ATK-dinosaurus. Tein joskus Hakukoneoptimointiblogin. Sitten se katosi netistä. Nyt minulla on sama osoite taas käytettävissäni.