Been there, Done That

Aikaisempi blogini on antiikkisella koneella, joka on vaatehuoneeni hyllyllä eikä ole kytkettynä minnekään. Blogitta olen elänyt jokusen vuoden. Aikaisemman blogini osoitteena ehti olla kato.mine.nu, juha.mine.nu ja juha.ojaniemi.info. En ole vielä kurkistanut, löytyisikö vaikkapa archive.org:ista vielä jonkinlainen kopio vanhoista blogikirjoituksistani.

Haluan jo kokeilla ilmaiseksi sitä serveriä!

Aivan, kirjoitin ensin taustaa. Jos et malta lukea tätä kirjoitusta pidemmälle, on alennuskoodini TW54QQ ja voit aloittaa ilmaisen kokeilusi heti osoitteessa https://www.upcloud.com/register/?promo=TW54QQ

Miksi valitsin UpCloudin

UpCloud mainostaa sivuillaan tarjoavansa ylivoimaista pilvihostingia maailman nopeimmassa pilvessä. (Oletan, ettei tässä viitata minkään perinteisen lääkeyrtin nauttimista inhaloiden tai muulla tavalla.) Lisäksi UpCloud lupaa SSD-levyäkin nopeammaksi mainostettua MaxIOPS-levytilaa, 100 % Uptimea (tai rahaa alkaa tulla takaisin päin), 24/7 asiakastukea, ja valmiita käyttöjärjestelmä-imageja, joista valitsemalla saa palvelimensa pystytetyksi eli ns. Up and Running 45 sekunnissa. Ja kaikki tämä ilmaisella kokeiluajalla jonka jälkeen hinta on (jos päätät alkaa maksaa) alkaen USD 5 / kk. Pitihän tätä kokeilla. Olisin kokeillut ilman ilmaista kokeiluaikaakin. Koska jos jokin lupauksista ei pitäisikään paikkaansa, niin ihan varmasti kertoisin sen täällä ja muualla. Ja koska tähän saakka lupaukset ovat pitäneet, kerron siitäkin täällä ja muualla. Ai niin, muistinko kertoa jo, että alennuskoodini on TW54QQ ja voit aloittaa ilmaisen kokeilusi heti osoitteessa https://www.upcloud.com/register/?promo=TW54QQ?

upcloud-referral

UpCloud Referral

Kuten kuvastakin näkyy, ovat alennuskoodi ja linkki juuri ne, jotka olen kertonutkin. 🙂

Ja olen itse tuskaillut niin monen serverin kanssa, että erittäin mielelläni annan jonkun muun tehdä välillä sen puolen, että pitää palvelut käynnissä ja netissä.

 

Pilvipalvelimen käyttöjärjestelmät

upcloud-oss

UpCloud käyttöjärjestelmä-imageja

Valittavina valmiista imageista on mm. CentOS (versiot 6.9 ja 7.5), CoreOS, Debian GNU/Linux (versiot 7.11, 8.11 ja 9.5), Ubuntu Server (versiot 12.04, 14.04, 16.04 ja 18.04. Jotain Windowsiakin löytyy, mutta niitä en laskisi käyttöjärjestelmiksi. Ja niistä tulisi lisähintaa. Minkä itse valitsin? Sen selvittämisen jätän kotitehtäväksi…

Pilvipalvelimen sijainti

upcloud-paikat

UpCloud pilvipalvelusijainnit

Tietoverkossa tärkeää on sijainti. Koska otaksun blogini kohderyhmän enimmäkseen lukevan blogiani Suomessa, valitsin sijaintipaikan Suomessa. Ja Helsinki on lähellä internetin solmuylläpitäjä FICIXin nopeaa solmukohtaa.

Jos kohderyhmäsi on jossakin muualla, kannattaa valita kyseistä aluetta lähinnä oleva sijainti.

Hakukoneoptimoinnin ammattilaisena tiedän myös, että sijainti on ainakin Googlella yksi niistä kriteereistä, joilla tekoäly valikoi hakutulosten järjestyksen. Hakukoneoptimointi yrityksellesi

Miten autat tätä blogia pysymään netissä?

upcloud-hinta

UpCloud alkaen kk-hinta

Kun (/jos) päätät kokeilujaksosi aikana alkaa maksaa UpCloudille, saan osana UpCloudin Referral-ohjelmaa krediittejä (en rahaa), joita voin käyttää tämän blogin maksuihin UpCloudissa.

Uudesta maksavasta asiakkaasta saan krediittejä kertasuorituksena USD 50 arvosta.

Ja tuskin pahastut siitä, että UpCloud lupaa, että sinä saat krediittejä USD 25 arvosta, kun siirryt maksavaksi asiakkaaksi heille minun alennuskoodillani.

Ai niin, muistinko kertoa jo, että alennuskoodini on TW54QQ ja voit aloittaa ilmaisen kokeilusi heti osoitteessa https://www.upcloud.com/register/?promo=TW54QQ?

Juha Ojaniemi, Suomen Turku – tämän blogin luoja. (Minullako jokin luojakompleksi?)


Juha Ojaniemi

Tämän Blogin luoja. ATK-dinosaurus. Tein joskus Hakukoneoptimointiblogin. Sitten se katosi netistä. Nyt minulla on sama osoite taas käytettävissäni.