Internet

Internet saapui Suomeen marraskuussa 1988

Jo ennen otsikossa mainittua ajankohtaa oli Suomessa tietoverkon palasia. Esimerkiksi paikkoja, jonne saattoi ottaa yhteyttä modemilla. Modemi on laite, jolla yhteys otettiin lankapuhelinlinjalla. Osassa Boxeista BBS (Bulletin Board System):eistä, tai millä nimellä kukin palveluaan kutsuikin, oli lähinnä tiedostoja ladattavana. Modemiyhteydet puhelinlankoja pitkin olivat tyypillisesti hitaita ja yhteydet katkoivat. Koska puhelinmaksut Lue lisää…

Laskin

Tietokoneet ja minä

Kaipa olen jonkinlainen pioneeri Jo 1970-luvulla aloin perehtyä aiheeseen tietokoneet, siis härvelit jotka voi ohjelmoida tekemään ihan mitä ohjelmoija itse haluaa. Kulloisenkin tietokoneen rajoitusten puitteissa, siis. Veljelläni Simo Ojaniemellä oli ohjelmoitava Texas Instrumentsin laskin. Tilaa ohjelmakoodille siinä laskettiin kymmenissä tavuissa. Varmaankin tämä taskulaskin ensimmäisenä tietokoneena -historia sai minut liittämään tuohon Lue lisää…

ei-dnalle

dna ja sen toiminta

Monopoliasemassa oleva dna kieltäytyy myymästä Yhtiö, jonka asukkaana olen, on suurehko lähiö. Asukkaita on pienen maalaiskunnan verran, ja porraskirjaimet kaikki A:sta Ö:hön (kaksoisweetä lukuun ottamatta). Asunnon vuokraan sisältyy dna:n valokuituyhteys, joka on rajattu nopeudeltaan 10 Mbps:ksi. Koska se on alkanut tuntua liian pieneltä, menin dna:n verkkokauppaan, tarkoituksenani ostaa lisää vauhtia. Lue lisää…

ojaniemionline

Pari sivustoani

…tai yhtä hyvin otsikko voisi olla: jatkoa itseni Googlaamiselle. Seitsemäs hakutulos Googlessa nimelläni etsimällä on sivustoni ojaniemi.info. Tässä minisivustossa on myös Hakukoneoptimointi-sivu. Varasin domainin ja ilmaisen hostingin chicagolaisesta Freehostiasta. Hyvin on toiminut, vaikkakin jotkin ohjelmistoversiot palvelinympäristössä ovat turhan vanhoja. Samaan paikkaan pystytin Word Pressin, ja sille ojaniemi.online testisivuston. Sivustossa on Lue lisää…

qr-parashuuto-juha

QR-käyntikortti

QR-koodi “QR-koodi eli ruutukoodi on kaksiulotteinen kuviokoodi, johon on koodattu informaatiota. Matkapuhelimella QR-koodeja luetaan erillisillä, yleensä ilmaisilla sovelluksilla, jotka voi asentaa matkapuhelimeen joko valmistajan tai käyttöjärjestelmän sovelluskaupan kautta. Koodin lukemisen jälkeen puhelin toimii koodin sisältämän tiedon mukaan, esimerkiksi avaten tietyn www-sivun tai lisäten puhelimeen tietyn yhteystiedon. ” (Lähde: Wikipedia) QR-käyntikortti Lue lisää…

wi-fi skype puhelin

Vanha android-älypuhelin uusiokäyttöön

Skype-puhelin vanhasta Lenovosta Vanha älypuhelimeni alkoi temppuilla, mm. ei enää tunnistanut SIM-kortilla olevan kuin 2G, vaikka 4G LTE -liittymä on liitettynä SIMiin. Lisäksi puhelimen akkua sai jo ladata niin usein että varavirtalähde oli tarpeen. Hankittuani pikaisesti uuden puhelimen, en raaskinut vanhastakaan luopua. Siispä poistin puhelimesta kaiken ylimääräisen. Kuten kuvasta näkyy, Lue lisää…

facebook-sharer-1

Ongelmaa vaikkapa blogiartikkelin julkaisussa Facebookin sharer.php -välineellä?

Jakaminen ei aina ota mukaan kuvaa Kuten oheisesta kuvakaappauksesta huomaa, ei Facebookin jaa -toiminne aina otakaan mukaan kuvaa, vaikka kuvia olisi tarjolla. Facebookissa ongelmana jo jonkin aikaa Vastaava ongelma tulee, vaikka kopioisi tai kirjoittaisi linkin osoitteen Facebook-julkaisuunsa. Kuva ja Facebookin välimuisti Ongelmaa selvitellessäni olen päätynyt siihen otaksumaan, että Facebookilla on Lue lisää…

upcloud-paikat

Kokeile ilmaiseksi serveriä / pilvipalvelinta ja auta samalla tätä blogia pysymään netissä

Been there, Done That Aikaisempi blogini on antiikkisella koneella, joka on vaatehuoneeni hyllyllä eikä ole kytkettynä minnekään. Blogitta olen elänyt jokusen vuoden. Aikaisemman blogini osoitteena ehti olla kato.mine.nu, juha.mine.nu ja juha.ojaniemi.info. En ole vielä kurkistanut, löytyisikö vaikkapa archive.org:ista vielä jonkinlainen kopio vanhoista blogikirjoituksistani. Haluan jo kokeilla ilmaiseksi sitä serveriä! Aivan, Lue lisää…

Hyvää loppiaista 2019!

Loppiaisen viihteeksi Näin loppiaisaattona lisäsin pari videoa #Youtubeen. Viimeisin aikaisempi videoni taitaakin olla noin kahdeksan vuotta vanha. Pinkki joulukuusi juhlisti jouluamme. Ja kaipa #loppiainen on yhä joulunaikaa? Ainakin loppiainen on tietäjien juhla, joten soveltunee tällaiselle ATK-velholle? Samalla tarjoutui mahdollisuus kokeilla, miten hyvin tähän blogialustaan voi upottaa Youtube-videoita. Katselun pitäisi onnistua Lue lisää…

Aivot

Googlasin itseni, osa 2

Koskapa aloin etsiä, mitä Google nimelläni löytää, kirjoitan tässä jatkoa. Kaksi ensimmäistä hakutulosta sisältävät muita kuin minä. Kolmas artikkeli sen sijaan on jo PDF-tiedosto artikkelista, jonka Terhi Hautamäki kirjoitti minusta Fakta-lehteen vuonna 2013. Fakta on johtamisen ja esimiestyön asiantuntijalehti, joka ilmestyy kerran kuukaudessa. Työpaikan toisenlaiset aivot Minun kohdallani neurologiani, aivot Lue lisää…