facebook-sharer-1

Facebookin Sharer bugi

Jakaminen ei aina ota mukaan kuvaa

Kuten oheisesta kuvakaappauksesta huomaa, ei Facebookin jaa -toiminne aina otakaan mukaan kuvaa, vaikka kuvia olisi tarjolla.

Facebookissa ongelmana jo jonkin aikaa

Vastaava ongelma tulee, vaikka kopioisi tai kirjoittaisi linkin osoitteen Facebook-julkaisuunsa.

Kuva ja Facebookin välimuisti

Ongelmaa selvitellessäni olen päätynyt siihen otaksumaan, että Facebookilla on ongelmia kuvien hakemisessa ns. lennossa nettisivuilta. Samaan ongelmaan olet varmaankin törmännyt yrittäessäsi jakaa sitten blogiartikkelia, uutista, verkkokaupan tuotetta, tai mitä tahansa muuta mielenkiintoista Facebookiin.

Ratkaisu: odota hetki ja yritä uudelleen

facebook-sharer-scraper

Facebook Sharer Scraper

Kuten tietotekniikassa usein, riittää että odottaa hetken ja sulkee jakamisikkunan ja sillä aikaa Facebook ehtii hakea kuvan omaan välimuistiinsa (Facebook itse käyttää nimitystä Scraper) nopeaa jakamista varten. Sitten uudelleen jakamista yrittäessä kuva näkyykin.

Siis jos on onnekas, näkyy kuva. Toisin kävi minulla tällä kerralla. Siispä jouduin kääntymään ratkaisu B:n puoleen:

Facebook Sharing Debugger

Facebookin Sharing Debuggerin avulla näkee, onko jaettavalla sivulla joitakin ongelmia. Debuggeria käytetään kopioimalla sille varattuun laatikkoon sen sivun nettiosoite (URL/URI), jota yrittää jakaa mutta kuvaa ei vaan tule mukaan. Debug-napin painamisen jälkeen kestää tovi ja sitten näkee mm. oheisen kaltaisia tietoja.

Omalla kohdallani ongelmia sivun koodissa ei esiintynyt. Siispä Facebook ei vain jostakin syystä ollut vielä saanut ladatuksi kuvaa välimuistiinsa (Scraper). Mutta sivuvaikutuksena siitä, että käytin debuggeria, tiedoissa näkyykin että “Time Scraped” oli noin minuutti sitten. Eli suunnilleen hiukan sen verran kuin kesti Debug-napin painamisesta tulosten näkemiseen. Jipii! Kuva on siis nyt jo Facebookilla valmiina.

facebook-sharer-solved

Facebook-jaon kuvaongelma ratkaistu

Siispä uudelleen jakamaan kyseistä kohdetta Facebookiin. Ja kas kummaa, kuvakin on nyt mukana! 🙂

Toivottavasti tästä kirjoituksestani on hyötyä sinullekin. Kirjoitusta saa vapaasti jakaa, kunhan muistaa mainita lähteen.

 

Juha Ojaniemi, “Teen ihmeitä hetkessä, mahdottomiin asioihin voi mennä hiukan pidempi aika” 🙂 🙂


Juha Ojaniemi

Tämän Blogin luoja. ATK-dinosaurus. Tein joskus Hakukoneoptimointiblogin. Sitten se katosi netistä. Nyt minulla on sama osoite taas käytettävissäni.