Hakukoneoptimointi tarvitsee hyvää sisältöä

Hakukoneoptimoinnissa on kyse siitä, että tieto esitetään sellaisena ja sillä tavalla, että hakukoneiden kannattaa esittää se tieto ja pääsy sinne. Hakukoneiden menestyksen edellytys on se, löytävätkö käyttäjät nopeasti juuri sen tiedon, jota ovat etsimässä.

Vertauskuvana voidaan pohtia vaikkapa toimia, joilla tavaran valmistaja saa omat tuotteensa mahdollisimman hyvin esille jälleenmyyjiensä myymälöissä. Toki jälleenmyyjälle voi maksaa siitä, että tuote tuodaan hyvin esille, mutta hakukoneet eivät yleensä myy paikkoja hakutuloksissaan. Hakukoneissa saattaa tosin olla mahdollisuus ostaa mainoksia hakutulosten ohessa, joten tämäkin on yksi tapa. Se kuluttaa koko ajan rahaa, joten kannattaa pohtia muitakin mahdollisuuksia.

Myyntipakkauksella voidaan vaikuttaa siihen, miten halukkaasti jälleenmyyjä sijoittaa tuotteet hyville paikoille. Vertauskuvamme myyntipakkaus vastaa verkkosivujen kohdalla teknistä toteutusta ja sijoittelua sekä kuvitusta.

Viime kädessä tärkeintä on kuitenkin se, että itse tuote on hyödyllinen ja hyvä. Vaikka huonon tuotteen myyntipakkaus olisi loistava ja se olisi hyvin esillä, hyytyy tuotteen myynti asiakkaiden havaittua tuotteen kelvottomaksi.

Samoin verkkosivujen kohdalla itse asia on tärkein. Sivustolla tulee olla mielenkiintoista ja hyödyllistä (miksei hauskaakin) sisältöä. Silloin hakukoneoptimoinnissa voidaan säätää esittelyä ja tulokset ovat yleensä hyvät. Hakukoneissa on nykyisin usein rakennettuna seuranta, joka tutkii käyttäjien toimintaa. Jos ihmiset alkavat vältellä jotakin hakutulosta esimerkiksi sen huonon maineen takia, alkaa kyseinen hakutulos näkyä heikommalla paikalla hakutuloksissa. Siksi käytä aikaa ja harkintaa siihen, että esität verkkosivuilla totuudenmukaisia asioita, ja että myös hoidat asiakaspalvelun hyvin. Hyvä tuote ja hyvä toiminta edistävät osaltaan löytyvyyttä.

 • Hakukoneoptimointi opas

  Hakukoneoptimointi opas: Keräsin linkkejä muutamiin verkossa oleviin ilmaisiin oppaisiin, joissa kerrotaan hakukoneoptimoinnista. Ilmainen hakukoneoptimointi-opas.

 • Hakukoneoptimointi tarvitsee hyvää sisältöä

  Hakukoneoptimoinnissa on kyse siitä, että tieto esitetään sellaisena ja sillä tavalla, että hakukoneiden kannattaa esittää se tieto ja pääsy sinne. Hakukoneiden menestyksen edellytys on se, löytävätkö käyttäjät nopeasti juuri sen tiedon, jota ovat etsimässä. Käytä aikaa ja harkintaa siihen, että esität verkkosivuilla totuudenmukaisia asioita, ja että myös hoidat asiakaspalvelun hyvin. Hyvä tuote ja hyvä toiminta edistävät osaltaan löytyvyyttä.

 • Hakusana-analyysi

  Hakusana-analyysi: Luetteloi tuotteet, joita haluat myydä. Luetteloi sanat, joilla niitä haettaisiin. Tarkista hakutilanne Keyword Toolilla. Tilaa hakukoneoptimointi.

 • Esteetön sivusto auttaa hakukoneita

  Mitä paremmin sivuston suunnittelussa otetaan kaikki kohderyhmän ihmiset huomioon, sitä paremmat mahdollisuudet sillä on löytyä hakukoneissakin. Siksi kannattaa muistaa hakukoneoptimoinnissakin, keitä varten sivustoa oikeastaan tehdään.

 • Linkittäminen yhdistää sisällöt toisiinsa

  Linkittäminen helpottaa tiedon etsimistä ja asioiden tarkistamista, linkki on tavallaan kannatusääni. Hakukone voi päätellä siitä, että linkittäjä on pitänyt kohteen sisältöä tärkeänä. Linkittäkää. Ja linkittäkää oikein, selkeästi ja näkyvästi. Siten autatte niitä ihmisiä, joille tekstisisältönne olette tarkoittaneet.

 • Hyvä tekstisisältö on löytymisen peruste

  Missä tahansa tekstimuotoisessa julkaisussa laadukas teksti on kaiken peruste. Useimmat Internetin hakukoneista perustuvat tekstin analysoimiseen tavalla tai toisella.

 • Hakukoneoptimointiblogi on avattu

  Hakukoneoptimointiblogin ensimmäinen viesti. Tästä se blogaaminen alkaa.

Netello Systems Oy
Y-tunnus 1544982-0

Saukonojantie 27 B
20250 Turku Kartta

»Tietoja yrityksestä

Google+

Puhelin 010 323 3840

Sähköposti (myynti)
myynti@netello.fi

»AsiakaspalveluNetello