Linkittäminen yhdistää sisällöt toisiinsa

Verkkosivut sisältävät hypertekstiä. Hypertekstin yksi kantava voima on se, että siinä voidaan linkittää sisältöä toisiin sisältöihin hyperlinkkien avulla. Näin lukija voi helposti siirtyä tekstien välillä, ja esimerkiksi tarkistaa jonkin asian merkityksen ja palata sitten alkuperäiseen tekstiin.

Verkkosivujen linkkejä kutsutaan ankkureiksi. Ankkureilla voidaan linkittää saman tekstin sisällä toiseen paikkaan, tai kokonaan toiseen tekstiin, joka saattaa sijaita samalla tai eri palvelinkoneella.

Sen lisäksi, että linkittäminen helpottaa tiedon etsimistä ja asioiden tarkistamista, on linkki tavallaan kannatusääni. Jos on vaivauduttu tekemään linkki johonkin kohteeseen, voi hakukone päätellä siitä, että linkittäjä on pitänyt kohteen sisältöä tärkeänä.

Verkkosivuja laadittaessa kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, minne kohteisiin linkittää. Mielessä kannattaa pitää käyttäjän kokemus. Mitkä muut asiat lukijaa saattaisivat kiinnostaa? Myös oman sivuston sisäiset linkit ovat omalla tavallaan kannatusääniä. Ne kertovat, mitä muuta sisältöä on pidetty tärkeänä.

Linkin tunnistaa usein alleviivauksesta ja/tai sinisestä väristä. Linkissä näkyvä teksti antaa myös sekä lukijalle että hakukoneelle vihjeitä siitä, mitä linkin kohteessa löytyy. Hyvä linkin teksti ei olekaan liian ympäripyöreä. Esimerkiksi ”Lue lisää” ei vielä kerro paljoakaan linkin kohteesta.

Olen huomannut, että turhauttavan monilla verkkosivustoilla linkkejä ei ole pidetty lainkaan tärkeinä. Joskus tuntuu siltä, että niiden kätkemiseen on erikseen nähty vaivaa. Esimerkiksi jos linkkitekstistä on poistettu sininen väri ja alleviivaus, ei sitä tunnista linkiksi. Hyvällä verkkosivulla linkit pystyy havaitsemaan silmäyksellä. Huonolla verkkosivulla käyttäjä joutuu ”leikkimään hiirileikkiä” ja etsimään paikkoja, joissa esimerkiksi hiiriosoitin muuttaa muotoaan.

Linkittäkää. Ja linkittäkää oikein, selkeästi ja näkyvästi. Siten autatte niitä ihmisiä, joille tekstisisältönne olette tarkoittaneet.

 • Hakukoneoptimointi opas

  Hakukoneoptimointi opas: Keräsin linkkejä muutamiin verkossa oleviin ilmaisiin oppaisiin, joissa kerrotaan hakukoneoptimoinnista. Ilmainen hakukoneoptimointi-opas.

 • Hakukoneoptimointi tarvitsee hyvää sisältöä

  Hakukoneoptimoinnissa on kyse siitä, että tieto esitetään sellaisena ja sillä tavalla, että hakukoneiden kannattaa esittää se tieto ja pääsy sinne. Hakukoneiden menestyksen edellytys on se, löytävätkö käyttäjät nopeasti juuri sen tiedon, jota ovat etsimässä. Käytä aikaa ja harkintaa siihen, että esität verkkosivuilla totuudenmukaisia asioita, ja että myös hoidat asiakaspalvelun hyvin. Hyvä tuote ja hyvä toiminta edistävät osaltaan löytyvyyttä.

 • Hakusana-analyysi

  Hakusana-analyysi: Luetteloi tuotteet, joita haluat myydä. Luetteloi sanat, joilla niitä haettaisiin. Tarkista hakutilanne Keyword Toolilla. Tilaa hakukoneoptimointi.

 • Esteetön sivusto auttaa hakukoneita

  Mitä paremmin sivuston suunnittelussa otetaan kaikki kohderyhmän ihmiset huomioon, sitä paremmat mahdollisuudet sillä on löytyä hakukoneissakin. Siksi kannattaa muistaa hakukoneoptimoinnissakin, keitä varten sivustoa oikeastaan tehdään.

 • Linkittäminen yhdistää sisällöt toisiinsa

  Linkittäminen helpottaa tiedon etsimistä ja asioiden tarkistamista, linkki on tavallaan kannatusääni. Hakukone voi päätellä siitä, että linkittäjä on pitänyt kohteen sisältöä tärkeänä. Linkittäkää. Ja linkittäkää oikein, selkeästi ja näkyvästi. Siten autatte niitä ihmisiä, joille tekstisisältönne olette tarkoittaneet.

 • Hyvä tekstisisältö on löytymisen peruste

  Missä tahansa tekstimuotoisessa julkaisussa laadukas teksti on kaiken peruste. Useimmat Internetin hakukoneista perustuvat tekstin analysoimiseen tavalla tai toisella.

 • Hakukoneoptimointiblogi on avattu

  Hakukoneoptimointiblogin ensimmäinen viesti. Tästä se blogaaminen alkaa.

Netello Systems Oy
Y-tunnus 1544982-0

Saukonojantie 27 B
20250 Turku Kartta

»Tietoja yrityksestä

Google+

Puhelin 010 323 3840

Sähköposti (myynti)
myynti@netello.fi

»AsiakaspalveluNetello